Грилі для HoReCa

Незважаючи на кризу та фінансові труднощі, ресторанний бізнес в Україні і сьогодні продовжує активний розвиток. З кожним днем ​​у країні відкривається все більше ресторанів, кафе та барів. При цьому майже кожен із таких закладів пропонує своїм гостям гриль-меню, яке останнім часом користується величезною популярністю. Однак далеко не всі з них можуть похвалитися по-справжньому соковитими стейками або смачними овочами-гриль. Чому так відбувається? Існує маса факторів, що впливають на якість таких страв, але якщо поставити це питання безпосередньо рестораторам, більшість із них, не замислюючись, дадуть відповідь, що проблема в низькій кваліфікації кухарі. І справді, на сьогоднішній день на ринку праці не так багато справді професійних кухарів. Крім того, висококласному кухареві потрібно багато платити, а це істотно знижує рентабельність бізнесу.

На щастя, існує просте вирішення цієї проблеми. Полягає воно над заміні кадрів, а підборі правильного кухарського устаткування. Сьогодні більшість рестораторів вважають за краще використовувати спеціальні вугільні духові шафи (так звані «хоспери»), що не дивно, оскільки такі апарати не тільки підходять для приготування більшості страв, але й відрізняються величезною продуктивністю. Спеціально для приготування гриль-меню багато хто також обладнає кухні мангалами, які (як втім, і «хоспери») вимагають від кухаря не тільки високої кваліфікації, а й постійного спостереження за ними. Кухареві досить відволіктися від мангалу буквально на півхвилини, щоб м'ясо встигло підгоріти.

Ми представляємо до вашої уваги унікальні американські печі Big Green Egg.
Big Green Egg – це універсальні керамічні печі виробництва США, виконані в стилі класичних японських печей «камадо». Такі печі мають масу переваг, перша і головна з яких полягає в тому, що саме такі печі дозволяють приготувати практично будь-які продукти, максимально зберігаючи їх соковитість і надаючи готовим стравам особливий, неповторний смак. Такий ефект досягається в першу чергу за рахунок того, що жар усередині печі виходить не тільки безпосередньо від вугілля, що горить, але і відбивається від стінок і кришки гриля, забезпечуючи рівномірний розподіл тепла. Така технологія дає можливість швидко запекти продукт з усіх боків та не дозволити йому втратити дорогоцінну вологу.

Іншою особливістю конструкції печей Big Green Egg, що дозволяє досягати максимальної соковитості продукту, є матеріал, з якого вони виготовлені. На відміну від "хосперів", мангалів та газових грилів, печі Big Green Egg виконані з монолітної товстостінної кераміки. Керамічні стінки такої товщини відбивають тепло інакше, ніж виконані з металу. При однаковій температурі жар, відбитий від такої стінки, матиме менш жорсткий і «висушаючий» характер, що, зрозуміло, позначається на соковитості готової страви, не збільшуючи при цьому час приготування (приготування стейку в середньому займає від 7 до 12 хвилин).

Кераміка, яка використовується для виробництва даних печей, заслуговує на окрему увагу. У пошуках по-справжньому якісної та довговічної термостійкої кераміки інженери компанії дійшли висновку, що найкращим матеріалом для виробництва Big Green Egg буде кераміка, спочатку розроблена в NASA для облицювання носової частини космічних «шатлів». Такий матеріал має неймовірну стійкість до перегрівів і перепадів температури, а також просто фантастичну зносостійкість (до 100тис. циклів нагрівання \ охолодження)!
   
Другою і, мабуть, не менш важливою перевагою є їхня неймовірна простота у використанні. Завдяки простій, але добре продуманій системі подачі повітря, ви можете швидко і легко відрегулювати температуру всередині печі з точністю до 50 С! Таким чином, навіть низькокваліфікований кухар, жартома, зможе приготувати в такій печі простий стейк або овочі-гриль. При цьому завдяки точному контролю температури він легко зможе досягти стабільного результату, якого так не вистачає багатьом кухарям.

Ще однією важливою перевагою печей Big Green Egg для ресторанного бізнесу є їхня неймовірна економічність. Середнє споживання вугілля в ресторанному режимі роботи складає 500 – 700г на годину! Навіть за найскромнішими підрахунками така піч легко окупиться вже через 5-6 місяців лише за рахунок економії палива.

І насамкінець, не можна не відзначити їх оригінальний дизайн. Виготовлені у формі яйця та вкриті міцною глазур'ю благородного зеленого кольору, печі Big Green Egg не залишать байдужими ваших гостей, яким неодмінно захочеться скуштувати страви, приготовані у такому незвичайному чудо-грилі.